selespeed problem - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

 
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 6 Old 30-09-06 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
selespeed problem

hi, all

I am a new user to all of this but here it goes.

I have recently bought a 156 2.0 selespeed all was well to start with, but I am now expierencing problem with the gearbox. It keeps failing to engage gears and sits in neutral espically when changing down can take up to 40 mins to get it the reselect a gear, and today the gear select window showed that it was in reverse with the beeps to go with it but it was blatently still in fifth gear. any advice greatly received i have read the other threads but none seem to be that similar.
Frosties 156s/w is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
wrinx
Status: - Update
Guest
 
Posts: n/a
Re: selespeed problem

This sounds like the familiar SS problem. I can't remember the fix....possibly calibration....but try a forum search

wrinx
 
Status: Spider's ready to go!
Global Mod Team
 
classicgal93's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Canada
County: British Columbia
Posts: 59,013
Images: 2
Garage
Re: selespeed problem

Hi and welcome to this great site. Hope you get your problem solved.
classicgal93 is offline  
Status: making daily raids across the border
AO Gold Member
 
alfaholic's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: United Kingdom
County: Surrey
Posts: 6,451

Member car:

6C 2500

Re: selespeed problem

Welcome to AO, hope you get your problem sorted soon
alfaholic is offline  
Status: The BSD says konnichiwa
Global Mod Team
 
BigFoot's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Italy
County: Milano
Posts: 113,594
Images: 14
Garage
Re: selespeed problem

Hi mate, welcome to the forum
BigFoot is offline  
mikebrown
Status: - Update
Guest
 
Posts: n/a
Re: selespeed problem

welcome to AO dude


 
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself

Tags
problem , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome