Hi from Holland - 146 1.9 JTD Issues - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

 
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 20-07-06 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: Jul 2006
Location: Holland
Posts: 4

Member car:

146 1.9JTD

Hi from Holland - 146 1.9 JTD Issues

HI Everbody,

From a Yorkie in The Netherlands. Joined this site to get some advice as well as share experiences .

I purchased a 2000 146 1.9JTD in March - been in love with it ever since . Metallic blue ( the nice blue ) great spec ,everybody comments on it . It flew through the Dutch version of the MOT , no issues except light bulbs been replaced, Great fuel economy ( my first diesel ,always had petrol)

However I feel that the acceleration is slow ( embrassingly sometimes)and the max speed is 120/130 km/h . I have asked the garage and they say everything is ok with the engine.

I know from this site that this version was not available in the UK and Ireland . But trying to explain this to somebody in Dutch is getting exhausting !

Please can somebody help or advise me to what might me the issue here and how much are we looking at to fix ?

Will post this in the general forum

Thanks
dickie28 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
mikebrown
Status: - Update
Guest
 
Posts: n/a
Re: Hi from Holland - 146 1.9 JTD Issues

Quote:
Originally Posted by dickie28
HI Everbody,

From a Yorkie in The Netherlands. Joined this site to get some advice as well as share experiences .

I purchased a 2000 146 1.9JTD in March - been in love with it ever since . Metallic blue ( the nice blue ) great spec ,everybody comments on it . It flew through the Dutch version of the MOT , no issues except light bulbs been replaced, Great fuel economy ( my first diesel ,always had petrol)

However I feel that the acceleration is slow ( embrassingly sometimes)and the max speed is 120/130 km/h . I have asked the garage and they say everything is ok with the engine.

I know from this site that this version was not available in the UK and Ireland . But trying to explain this to somebody in Dutch is getting exhausting !

Please can somebody help or advise me to what might me the issue here and how much are we looking at to fix ?

Will post this in the general forum

Thanks
Firstly welcome to AO dude......

you say your top max speed is 130 kph which is around the 70 mph mark...if thats the case you do indeed have a problem...im not mechanically gifted do you have any sort of warranty and if so take it to the garage for them to sort out

for the future, when you get the above sorted, you can always get a remap...use the search facility above to get more info


all the best


 
Status: -
AO Member
 
dasiygtv's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: United Kingdom
County: Greater Manchester
Posts: 228
Re: Hi from Holland - 146 1.9 JTD Issues

Hi 28 ( I aint saying hi dickie ), I would say you have a problem if your only getting 70mph out of her, should do over the ton with ease.
You could try the dutch owners club pages, most of them are helpfull and speak english,you should find a garage that knows what its looking at through them.
dasiygtv is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself

Tags
146 , holland , issues , jtd

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome