Hello! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

 
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 6 Old 26-05-06 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: May 2006
Location: Southampton, UK
Posts: 3

Member car:

Alfa 156 V6 2.5

Wave Hello!

Hello all!! Allow me to introduce myself. Like everyone here, I'm a confirmed Alfa addict - I'm on my second 156 now. The first was a 2.0 Red TSpark S2, which I regretted getting rid of straight away. I then went through the wilderness years of Renault ownership (Zzz) dreaming of owning another Alfa and just bought a 156 2.5 V6, S2, leather. She's a beauty. Of course, all that pleasure comes with a bit of pain (being an Alfa, it's not 100% perfect) so that's why I came to be here! Currently researching why it occasionally stalls when coming to a stop in traffic (annoying!!).

Kind Regards,
Dave.
AlfaDave is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: -
AO Silver Member
 
phil155's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: half way up the A12
Posts: 5,093
Images: 24
Re: Hello!

welcome to AO dave

any pics of ur chariot?
phil155 is offline  
GJ
Status: Relaxed
AO Platinum Member
 
GJ's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: United Kingdom
County: Herefordshire
Posts: 17,658
Images: 13

Member car:

Spider S4

Re: Hello!

Welcome to AO
GJ is offline  
Status: 110,300 and Warm
AO Member
 
James76's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: United Kingdom
County: Scottish Borders
Posts: 607
Images: 6
Re: Hello!

Welcome to AO mate.

Stalling, Hmm - induction electronics sounds like

Try cleaning the components - gunk can cause them to fail.

either that or unplug them in sequence to see what stops it doing it. Korky (Korkytcat) might have an idea as he did spend rather a long time with the old Granada he had getting it running sweet and unplugging things is what he did.
I would live with until it becomes a prob or get it on a diagnostic tester to see if any faults are logged on the ECU - if it has it will be there.

Good Luck tracing it

We have no plan, therefore nothing can go wrong (much)

And i Have finally put piccies of the silver one on!!
James76 is offline  
Status: Standby.........
AO Platinum Member
 
mr.orange's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: United Kingdom
County: Durham
Posts: 15,637

Member car:

156

Re: Hello!

hello and welcome
mr.orange is offline  
Status: making daily raids across the border
AO Gold Member
 
alfaholic's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: United Kingdom
County: Surrey
Posts: 6,451

Member car:

6C 2500

Re: Hello!

Welcome to AO
alfaholic is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome