Hey! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 09-03-13 Thread Starter
Status: -
AO Member
Alfa156Rob's Avatar
Join Date: Mar 2013
Location: United Kingdom
County: Staffordshire
Posts: 93

Member car:

156 2.0 TS


Hi everyone!

My names Rob, and I've just purchased my first Alfa!

More or less, I've been a Vauxhall user for most of my driving life, and to be honest, rather amusingly, I've exclusively driven diesels. Here is the list;

95' Corsa B 1.5D
'01 Punto 1.9 JTD
'01 Astravan 1.7 DTi
'55 Astra Design Estate 1.7 CDTi.

I'm currently 20, with my 21st being in 10 days time! As soon as I turn 21 I will be insuring my Alfa as my insurance will drop drastically, to say I'm looking forward to it would be an understatement.

So what have I bought?

2001 Alfa 156 2.0 TS Veloce with 75,000 miles and a comprehensive service history. It was really cheap, at £470, and when I went to go and view it really is in great condition. I would rate it a 9/10, with only a scratch on the front bumper, the glue on the side skirts coming away, and a missing jacking point, the only marks on the car. It's spent most of it's life garaged and it certainly shows.

But, like some Alfa's not all is what it seems, and perhaps the bargain isn't so much of a bargain. Within the last 500 miles the car had a cylinder head skim and rebuild with cambelt and full service, yet there is oil coming out of the rocker cover. So it's not been done properly! It also has the exhaust blowing at both the backbox, and the "flexy" part. So perhaps a new CF2 full exhaust is in order. The engine also seems tappety on first cold start, which goes away after 2 mins, this may be normal, but I haven't had a 2.0ts before.

Here are some pics;






Hope the images work - this is the method I use on AOC

Just did preview, it would seem they don't embed into the post like they do on AOC, nevermind

I will be requiring some help via the mechanical issues, so come see me in the help forum lol :P
Alfa156Rob is offline  
Sponsored Links
Status: Alfabook 4400+
Club Member
Membro Premio
SCGT's Avatar
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom
County: West Dunbartonshire
Posts: 7,266
Images: 44
Welcome‵⁀) ✫ ✫ ✫.
☻/ღ˚ •。* ♥♥ ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★
/▌*˛˚ ░A░L░F░A░ - ░R░O░M░E░O░ ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ *˛ ˚♥♥* ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ ♥♥ 。✰˚* ˚ ★
SCGT is offline  
Status: BORED
David P's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: Ireland
County: Cork
Posts: 74,637
Images: 20
Welcome to AO Rob & congrats on your first Alfa

You'll find plenty info, advice & help in the Tech Lounge I'm sure Alfa 147, 156 & GT - Alfa Romeo Forum

PS you can use attachments in all sections & IMG Tags are enabled in the Image Lounges http://www.alfaowner.com/Forum/just-images/
David P is offline  
Status: Married
Regional Representative
For East Midlands - AOEM
braddersR's Avatar
Join Date: Jul 2008
Location: United Kingdom
County: Leicestershire
Posts: 42,000
Images: 13
Hello and welcome to the world of AO

tidy looking 156 lad
braddersR is offline  
Status: R.I.P Paula :(
AO Rosso Alfa Member
Shant Ole's Avatar
Join Date: Dec 2009
Location: Cyprus
County: Larnaca
Posts: 57,686
Hello and welcome to AO
Shant Ole is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself


Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome