2001 156 SS New Boy - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 02-11-12 Thread Starter
Status: -
Join Date: Nov 2012
County: -
Posts: 2

Member car:

Alfa romeo 156

2001 156 SS New Boy

Hi , I'm living in Hong Kong and got a year 2001 156 SS (Model 1) Saloon and like to join up for advice and help with my 1st Alfa Romeo.

I already got an issue.

When i reversed to parking my vehicle and then try to select 1st gear...just there´s no respond (No warning signals and abnormal sounds at this moment or before that) !! It stays in N <<neutral>> in city or manual mode. The sele pump was working when open the door.

The car could be pushed and moved while engine was moving and selected N gear. But could not be moved while engine was off.

Towed it to repair and the professional said there was a big trouble. Not only the leakage of the actuator but also gearbox was jam. The gearbox could not be calibrated by computer. They ask for £2,000 to fix it. I was shock and wondered it could be a trick.

can someone tell me what its happening? Thanks.
zmilez is offline  
Sponsored Links
Status: BORED
David P's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: Ireland
County: Cork
Posts: 74,702
Images: 20
Welcome to AO

Try asking here Alfa 147, 156 & GT - Alfa Romeo Forum for help with your selespeed.
David P is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself

156 , 2001 , boy

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome