Please help,My alfa has poorly sensors - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 18-06-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jun 2011
Location: United Kingdom
County: Shropshire
Posts: 6

Member car:

alfa 156 2.5 v6

Please help,My alfa has poorly sensors

Hi there, my alfa 2.5 v6 99 is not starting very well, a bit hesitant and backfires.

I changed the maf sensor last august, everything was fine except that white connector under the passenger side dashboard which was causing lag( dried it out with wd40 fix) and all is good in alfa world.

Just recently the new symptoms started up so changed the cam sensor. it's still showing the maf code and a p01__ code and nothing is any better. mechanic says it's wiring or find out on the forums...any suggestions...please help because she is a lovely car much better than scrapping!

EAGLEOWL is offline  
Sponsored Links
Status: Finally got a Brera
AO Platinum Member
Stu GTV's Avatar
Join Date: Oct 2009
Location: France
County: Languedoc Roussillon
Posts: 12,724
Images: 40
Hello and welcome to will get a better response if you post your problem in the tech lounge, here is just to introduce yourself......hope you can fix it and continue to enjoy your Alfa......
Alfa 147, 156 & GT - Alfa Romeo Forum
Stu GTV is offline  
Status: i don't use fuelly
AO Platinum Member
nigelread's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 22,304
Images: 5
Hello and Welcome :wave:

Hope you get your Alfa sorted ok
nigelread is offline  
Status: - Update
Posts: n/a


Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself

alfa , poorly , sensors

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome