New member Rach (Oxford) - 147 alarm problem!!! Help please! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 24-04-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Apr 2011
Location: I would rather not say
County: -
Posts: 2

Member car:

alfa 147

Cry Like A Baby New member Rach (Oxford) - 147 alarm problem!!! Help please!

Hi Alfa people,

Hoping you can help me with this...I have an Alfa 147 (2002) and having been away for the weekend, I returned home to find the battery had gone flat. (I think I may have left a light on or something.) Anyway, when I came to jump start it, the alam was triggered and the usual method of deactivating the alarm (via the button on the keyfob) didn't work, even though there was power to the bettery (the headlights were on).

So the alarm went on & on for what seemed like an age (OK, probs about 10mins, but my poor neighbours probs thought it was an age) and then seemed to time out - thank the Lord!!

I don't dare try to jump start it again in case the alarm goes off.

What I am wondering is why oh why won't the keyfob deactivate the bloody alarm!? Would the keyfob have somehow 'forgotten' which car it belongs to? (The keyfob has fresh batteries and is working fine and have tried spare keyfob which also doesn't work.)

Any ideas Alfa people? Thanks so much in advance.

Rach 147 is offline  
Sponsored Links
Status: Pain in the veins, but passion in the blood
AO Silver Member
giordano92's Avatar
Join Date: Oct 2009
Location: Australia
County: New South Wales
Posts: 4,378
Images: 10
Welcome to AO , id post your question in the 147 lounge for all your answers. Hope it gets sorted.

Salute, Giordano.
giordano92 is offline  
Status: i don't use fuelly
AO Platinum Member
nigelread's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 22,304
Images: 5
Hello and Welcome :wave:

Hope you get it sorted ok
nigelread is offline  
Status: Finally got a Brera
AO Platinum Member
Stu GTV's Avatar
Join Date: Oct 2009
Location: France
County: Languedoc Roussillon
Posts: 12,724
Images: 40
Hello and welcome to AO......
Stu GTV is offline  
Status: Je suis l'dauphin d'la place Dauphine
AO Platinum Member
Al Faromeo's Avatar
Join Date: Apr 2005
Location: Netherlands
County: Limburg
Posts: 25,338
Images: 8
Hi and welcome

And once you have your issues sorted, and if you have a couple of CPU cycles to spare on your laptop or home PC:
Al Faromeo is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself

147 , alarm , deactivate , member , oxford , problem , rach , trigger

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome