Alfa 156 fault codes - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
  Home Forums AO Club Member Gallery Classifieds Trade Directory  

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself

Introduce Yourself Again... No technical questions in here

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (Post Link)  
Old 18-02-11
Status: -
Newbie
 
Join Date: Sep 2010
Location: United Kingdom
County: Torfaen
Posts: 19

Member car:

ALFA 156 Sportwagon TS

Alfa 156 fault codes

i have 11 error codes on my 156 sportwagon. p0300 random multi misfire. p0303 cylinder 3 misfire. p0302 cyl 2 misfire, p1173, p1177,p1178, p0137 o2 sensor circuit bank 1 sensor 2, p0150 o2 sensor circuit bank 2, p0115 engine coolant temp sensor 1 circuit , p0301 cylinder 1 misfire and p0304 cylinder 4 misfire.
i have no knowledge of cars in the slightest. I have had the back box done but reallly that hasnt helped. max speed is about 45, thye petrol light is on constantly. i am looking for help advise what ever you can pass at me. I have been told that by diagnostic they think that if the o2 is replaced should be ok, but also said that to check for holes or splits in the pipes around???? can anyone help???? ( i must also say that i am no mechanic, so do not understand these terms.) youmay answer me as a 3 year old!! (there will be no offence taken) Thanks to you all!!!!!! if u can help greatly appreciated. Simon in Wales. (the car is 2001 y reg. 156 ts. 1800. ) when i took it to the garage he said that he cant nsee that it is the centre exhaust or the cat????? but like i said i have no clue. thanks again.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (Post Link)  
Old 18-02-11
mini jts's Avatar
Status: I am a KEITH
AO Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: United Kingdom
County: Hampshire
Posts: 222

Member car:

156 jts

Originally Posted by SJR 777 View Post
i have 11 error codes on my 156 sportwagon. p0300 random multi misfire. p0303 cylinder 3 misfire. p0302 cyl 2 misfire, p1173, p1177,p1178, p0137 o2 sensor circuit bank 1 sensor 2, p0150 o2 sensor circuit bank 2, p0115 engine coolant temp sensor 1 circuit , p0301 cylinder 1 misfire and p0304 cylinder 4 misfire.
i have no knowledge of cars in the slightest. I have had the back box done but reallly that hasnt helped. max speed is about 45, thye petrol light is on constantly. i am looking for help advise what ever you can pass at me. I have been told that by diagnostic they think that if the o2 is replaced should be ok, but also said that to check for holes or splits in the pipes around???? can anyone help???? ( i must also say that i am no mechanic, so do not understand these terms.) youmay answer me as a 3 year old!! (there will be no offence taken) Thanks to you all!!!!!! if u can help greatly appreciated. Simon in Wales. (the car is 2001 y reg. 156 ts. 1800. ) when i took it to the garage he said that he cant nsee that it is the centre exhaust or the cat????? but like i said i have no clue. thanks again.
Today i had po304 misfire and other codes it was my coil pack on cyl 4.luckily had a spare coil pack problem solved.Cant say though for sure if p1173 p1177,p1178 are connected to your problem think they are.Have you topped up oil recently if any was spilt can affect coil packs.Do check connection to coil packs hope you get it sorted....................

Doing a search has come with many possible causes,so if you put in fault codes and do some reading it may help you understand the codes better again good luck.......

Last edited by mini jts; 18-02-11 at 15:56.
Reply With Quote
  #3 (Post Link)  
Old 18-02-11
nigelread's Avatar
Status: i don't use fuelly
AO Platinum Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 22,298
Images: 5

Member car:

Focus ST3 + 145 QV

Hello and Welcome:wave:

Post your question in the tech lounge you will get a better response
Reply With Quote
  #4 (Post Link)  
Old 18-02-11
alfamito155tb's Avatar
Status: Benzina for Glory
AO Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Portugal
County: Porto
Posts: 941
Images: 2

Member car:

Alfa Romeo Mito 155 TB

Welcome to AO mate good luck with the codes
Reply With Quote
  #5 (Post Link)  
Old 19-02-11
Miss Alfa Romeo's Avatar
Status: Designer on the job hunt!
AO Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Australia
County: Victoria
Posts: 667
Images: 14

Member car:

Alfasud Sprint, 33 1.7 IE

Welcome to AO!!
Reply With Quote
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself

Tags
156, alfa, codes, fault

Thread Tools


Recently 'Read'
No History to show

Useful Links
Lost Password?
AO Merchandise
FAQs
Register

External Links
Alfa-CF2-V6-Plenum-C...
Alfa-CF3-V6-Plenum-C...
Kleber Quadraxer...
Alfa Romeo 156...
2009 Alfa Romeo...

Alfa Romeo

Recent Image

Ao Killarney Meet...

View David P's images

Search

Forums

Classifieds
   

Gallery

Social Groups
   

Members
   


Did you know..?
Did you know..?
Within your User Control Panel, you can change the way AO works:
For example, to change the number of posts per page, go to Edit Options and scroll down to 'Thread Display Options'. In the section 'Number of Posts to Show Per Page' select a desired amount.


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 17:07.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91