emissions - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 07-03-09 Thread Starter
Status: -
Join Date: Mar 2009
Location: United Kingdom
County: Suffolk
Posts: 1

Member car:

156 2.5 v6


hello wondered if anyone can help. my alfa has failed its mot with very high emission, i think 7% was the reading. It also failed last year for the same but replaced lambda sensor and it passed. This time because my car has never idled right, smells rich and drinks fuel i took advise to replace the mas sensor hoping to solve my problem. No such luck. Car ran fine at idle but, would only rev to 4000 revs when driving, cough and splutter and kick out black smoke.No point retesting this so got it plugged in at garage. Maf sensor and lambda sensor both came up. Didn't want to pile money on new lambda sensor to find this doesn't cure my problem. Engine management light did flick on but has gone out, maybe emissions. Can anyone help. Can't work out why new maf sensor would do this, and if new lambda sensor would right this.
andz is offline  
Sponsored Links
Status: - Update
Posts: n/a
Re: emissions

welcome to AO andz..

sorry to hear you are having problems...best to post any problems within the relevant tech lounge where you should get a quicker response...just a thought though, when you disconnected the MAF did you notice any change ? if not then the maf could be knackered...did you fit an OE one ?..

Status: i don't use fuelly
AO Platinum Member
nigelread's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 22,304
Images: 5
Re: emissions

Hello and Welcome :wave:
nigelread is offline  
Status: -
AO Silver Member
Jack 147's Avatar
Join Date: Nov 2008
Location: United Kingdom
County: Durham
Posts: 2,772

Member car:

Alfa 147 1.6 TS

Re: emissions

Hello and welcome
Jack 147 is offline  
Status: Spider's ready to go!
Global Mod Team
classicgal93's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: Canada
County: British Columbia
Posts: 59,052
Images: 2
Re: emissions

Hi Andz welcome to AO. Here's a link for the tech sections, good luck with your emissions problem. http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147-156-and-gt/
classicgal93 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself


Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome