Hello everyone - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 6 Old 19-08-08 Thread Starter
Status: watching match of the day - drinking beer !!
AO Member
monkey147's Avatar
Join Date: Aug 2008
Location: I would rather not say
County: -
Posts: 30
Hello everyone

Just signed up and thought i would say hello.

Got a 147 2.0 TS Lusso had it since new in 04 from Gibraltar as a UK Spec import - Saved best part of £6k on list from a UK Dealer.

Found this site when looking for cheap servicing as minen now needs the big cambelt service now Alfa in their wisdom dropped it to 36k. Main dealer wanted £800.

Booked in at a local specialist for full 36k service and cambelt for £490 all with genuine Alfa parts. Not to bad, i think.

Also having probs with temp gauage. normally it sits on the 90 oC but yesterday it started to rise to about 120 oC and then dropped back to 90oC. It only happens after about 15 - 20 mins of driving.

There no coolant leak and the oil level is fine.

One thing i have noticed is on the coolant tank the feed at the top nearest the bulkhead, where the feed comes from the thermastat ( i think !!!).

When the engine is running should coolant be flowing through this 'cause at the moment it aint !!.

Could it be the water pump or the thermastat ??

Makes sense to get the water pump changed when the cam belt is done !!

Can any one help??


Monkey 147
monkey147 is offline  
Sponsored Links
Status: Spider's ready to go!
Global Mod Team
classicgal93's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: Canada
County: British Columbia
Posts: 59,055
Images: 2
Re: Hello everyone

Hi and welcome to AO I see you've posted your question in the tech lounge, more help in there. Enjoy the site.
classicgal93 is offline  
Mark Alfa
Status: - Update
Posts: n/a
Re: Hello everyone

Hello and welcome to AO
Status: i don't use fuelly
AO Platinum Member
nigelread's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 22,304
Images: 5
Re: Hello everyone

Hello and Welcome
nigelread is offline  
Status: Struggling on
AO Gold Member
Brickman's Avatar
Join Date: Oct 2006
Location: United Kingdom
County: West Yorkshire
Posts: 11,614
Images: 26
Re: Hello everyone

Hello & Welcome to AO :Bye:
Brickman is offline  
Status: The BSD says konnichiwa
Global Mod Team
BigFoot's Avatar
Join Date: Jul 2003
Location: Italy
County: Milano
Posts: 113,594
Images: 14
Re: Hello everyone

Welcome to AO
BigFoot is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome