hi guys - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 9 Old 25-07-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jul 2008
Posts: 5

Member car:

alfa 147

hi guys

Hello everyone.

I've had my 147 for the last 4years and generally its been ok. Lately some gremlins have started appearing so i thought i'd join up and hopefully feed from your shared knowledge and experience.

I am reasonable with a wrench and have built (and rebuilt about 20 times) a track day car which started with a pinto engine and now has a honda s2000 engine.

I currently have 3 issues. I'll try searching the forum but if anyone can direct me that would be great.

1) key fob doesn't work. Tried changing batteries etc but no luck. (ps only have one key - so i can;t try the other one)

2) Air con doesn't work. Someone told the other half that it was the condensor but i'd love to hear where you guys would start with that one.

3) Well.....Cam belt went last night. aaaarrrrgh. stripped the teeth at the crank pulley. Don't yet know the extent of the head damage. I've started stripping the engine but would love to be able to chat to someone who has aready done it. i.e. Which bits have to come off etc.

Also, does anyone have the cam locking tools and variator tool that they might be able to lend me for a few days - there's beer in it!! I'l pay postage or can collect.

Any other advice would be very welcome.


imbobster is offline  
Sponsored Links
Status: Still Happily Married..........
AO Platinum Member
dpat's Avatar
Join Date: Sep 2004
Location: United Kingdom
County: Cheshire
Posts: 32,403
Images: 20
Re: hi guys

Welcome to AO

Sorry to hear about those problems especially the cambelt one

Look at the Tech lounges for more info and post up in there for a better response.
dpat is offline  
Status: enjoying ma julie
AO Silver Member
belfast bob's Avatar
Join Date: Dec 2007
Location: United Kingdom
County: Antrim
Posts: 2,890
Re: hi guys

welcome to AO
belfast bob is offline  
Status: -
AO Silver Member
pendy's Avatar
Join Date: May 2008
Location: south wales
Posts: 1,104
Re: hi guys

Hello and welcome to AO bobster
pendy is offline  
Mark Alfa
Status: - Update
Posts: n/a
Re: hi guys

Hello and welcome to AO
Status: i don't use fuelly
AO Platinum Member
nigelread's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 22,304
Images: 5
Re: hi guys

Hello and welcome
nigelread is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Re: hi guys

Welcome aboard!
Status: Zoe FTW
AO Rosso Alfa Member
baby278278's Avatar
Join Date: Jul 2007
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 46,602
Images: 49
Re: hi guys

Hello and Welcome to the forum
baby278278 is offline  
Status: temporarily misplaced
AO Silver Member
Darkrider's Avatar
Join Date: Jun 2008
Location: Neath
Posts: 3,211

Member car:

Spider 3.0 V6

Re: hi guys

Welcome to AO. Best of luck getting everything sorted!
Darkrider is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself


« Hello | New member »
Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome