Lambda problem (which one) - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 24-06-16 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Sep 2015
County: -
Posts: 38
Lambda problem (which one)

Looking for some help, multiecuscan states the following error code :P0130 , Lambda 1 signal above Cat. (No signal).

I am assuming this error refers to the manifold Lambda's (I may be wrong).

My question is which bank of cylinders does it refer to : front bank (4-5-6) or rear bank (1-2-3)

Oh forgot to mention engine type : 3.0 V6 24V CF3

Thanks in advance
Alfafrolics is offline  
Sponsored Links
Status: Planning the next project ...
AO Silver Member
Join Date: May 2007
Location: United Kingdom
County: Bedfordshire
Posts: 3,953
Disconnect one upper lambda.
Start engine and allow new 'fault' to be detected and switch off.
Look at fault. If the error code changes but remains as lambda 1, you've isolated it. Otherwise, it's the other one!
Reconnect lambda.
pkr is offline  
(Post Link) post #3 of 3 Old 25-06-16 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Sep 2015
County: -
Posts: 38
Thank you PKR, will try this at the weekend.
Alfafrolics is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

lambda , problem

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome