Sudden loss of power - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 07-03-16 Thread Starter
Status: -
AO Member
hermanoli's Avatar
Join Date: Aug 2009
Location: Romania
County: Arges
Posts: 21
Images: 14

Member car:

'47 JTDm, GT V6

Sudden loss of power

Hi everyone!
Long story short: I was speeding on the highway in my brother's GTV 2.0 TB, doing 180 km/h for the last 50~60 km, when all of the sudden the engine had a drop of power. I put it in neutral and parked on the emergency lane. I had quick inspection in the engine bay, no funny smells or smoke, no visible issue. I tried to start the car with success but the engine doesn't keeps the idle, just shuts off. If I accelerate the engine stays running. I forgot to mention that when I first tried to start the car the "battery and injection" lights stayed on.
I didn't manage to connect to the ECU with my current cable in order to read any fault codes.
Any suggestions?

Il cuore ha sempre ragione!
hermanoli is offline  
Sponsored Links
Status: Loving the 916 GTV!
AO Silver Member
El 4 Romeo's Avatar
Join Date: Aug 2008
Location: South Africa
County: Western Cape
Posts: 4,238
Disconnect the MAF plug as a start and see if it idles?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
El 4 Romeo is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

loss , power , sudden

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome