Spider Squeaks on Startup - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 18-06-07 Thread Starter
Status: -
James Newland's Avatar
Join Date: May 2007
Posts: 8

Member car:

Spider 3.0 V6

Spider Squeaks on Startup

I've got a small (hopefully) issue with my V6 3.0 Spider that hopefully someone can help with and point me in the right direction...

If the car is left standing for a few days (I'm trying to ration the mileage a bit but jeez it's hard) I find that on startup I get 2, maybe three quick noises in succession, maybe half a second after ignition - best I can think to describe it is as a 'suction squeak' - is this a fuel pump bearing or something? Anyone else get anything similar. Has happened for the past 5 or 6 startups and the rest of the drive is superb, having just had a 72k service.

Any advice anyone?
James Newland is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
DevonDan's Avatar
Join Date: May 2007
Location: Exeter
Posts: 1,532
Re: Spider Squeaks on Startup

If it was a mechanical noise I'd say the it was the starter motor disengaging a bit slowly, but not sure about a suction squeek! Take it back to the garage?
DevonDan is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

spider , squeaks , startup

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome