GTV 3,0 V6 misfires - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 28-04-14 Thread Starter
Status: -
AO Member
Motomoto's Avatar
Join Date: Aug 2013
Location: Denmark
County: Arhus
Posts: 22
Images: 18

Member car:

GTV 3,0 V6 24V

Help GTV 3,0 V6 misfires

Hi Alfaowners,
I have a little problem with my GTV.
A couple of months ago I decided to give my GTV a refurbishment. So the car was disassembled for painting and I dismounted the rocker covers, intake manifold and had them painted too. I changed the spark plugs at the same time. (think the back row plugs was never changed before) Now, this weekend, I wanted to start up the engine, but it was hard to start and misfires. Think there is only ignition at 4-5 cylinders. Checked all connections, but everything seems right. Tried to feel the heat at the headers and at the front row cylinder 1 and 3 was hot, cylinder 2 not so much. Took out the spark plug and checked for sparks, they were fine. No I have hit the wall with this problem. Can it be caused by a bad ground connection? There are three ground wires at the top end. I did clean of the paint but perhaps not good enough? Could this cause misfire? The lower ground connection at the crank housing is fine and has not been off.

Looking forward to your responds
Motomoto is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

gtv , misfires

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome