Engine suddenly developed bad stutter - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 17-04-14 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Aug 2013
Location: United Kingdom
County: Northamptonshire
Posts: 227

Member car:


Engine suddenly developed bad stutter

ts with bad exhaust blow in centre last 50 mls very suddenly developed a bad stutter - sometimes you can blip and 100% ok then next blip it will faulter so bad the car wont pull at all - fuel was v low, but has regularly been down to last 1/2 gallon (topping up not solved prob) - if some muck pulled through that could cause this inconsistency, where would it be?

The erratic nature and sudden start of prob suggest electrical - suggestions?

thxs D
griffster is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: Oct 2012
Location: United Kingdom
County: Surrey
Posts: 525
sounds like either a vacuum leak (check intake hose) or one of the cylinders not firing. Check by disconecting the coil packs one at a time. if the sound doesn't change then either the coil pack or spark plug needs replacing. If so you you can check if its the plug or coil pack by swapping coil packs around.
sraouf is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

bad , developed , engine , stutter , suddenly

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome