Sort this one out - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 22-03-14 Thread Starter
Status: -
AO Member
brispencer's Avatar
Join Date: Oct 2012
Location: United Kingdom
County: Lancashire
Posts: 386

Member car:

1999 Spider

Sort this one out

I am having problems with my Spiders passenger window. The symptons are:

Using passenger side switch window goes down but switch will not put window up again.

My drivers side switch works fine on passenger window.

If I disconnect switch then reconnect the switch works fine. I've tried this several times and have installed a new switch. After disconnecting/reconnecting the passenger switch works. Tried with engine running and off and switch works fine.

However after apparently fixing and leaving car until next trip the up button doesn't work again.

As I say I've replaced the switch so it's not that. A friend has suggested control box but I don't know where this is located (is it inside door panel?

Any ideas?
brispencer is offline  
Sponsored Links
Status: Please look after this possum
Regional Support North
Is there a meet near you?
Gaz's Avatar
Join Date: Jun 2008
Location: Behind the wheel
County: Lancashire
Posts: 62,404
Had something kinda similar, although my windows just packed up all together. Disconnect your battery for a while
Gaz is offline  
Status: -
AO Silver Member
seadart's Avatar
Join Date: Oct 2010
Location: United Kingdom
County: Hampshire
Posts: 2,197
Sounds like a logic problem.. do as Gaz says..
seadart is offline  
Status: Planning the next project ...
AO Silver Member
Join Date: May 2007
Location: United Kingdom
County: Bedfordshire
Posts: 3,953
EDIT : Erased total rubbish. Apologies!

Inspect the switch connector and wires as they enter the terminals for wear/damage. Also worth disconnecting & reconnecting the connector between the door and 'A' pillar to allow the terminals to reseat themselves.

Last edited by pkr; 23-03-14 at 10:30.
pkr is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider


Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome