Lacking power when cold on v6 - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 19-03-14 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Feb 2012
Location: United Kingdom
County: Lancashire
Posts: 123

Member car:

GTV V6 3.0l

Lacking power when cold on v6

Iv'e had a good search for any answers to this, can't really find much.

Symptoms, lumpy rough running when cold, very flat if you know what i mean.
Any of you guys cars suffered from this ?

I'm thinking maybe temp sensor ? not the maf as its fine after a couple of miles once warmed up.I replaced the thermostat last year and modified the intake pipe so no air leaks or dodgy stat.
Hooked up the Alfa diag and the indications are that everything seems within tolerance, lamba, temp etc.
Any ideas guys ?
I'm starting the "new" to do list for this summer (never ending) but as I've just had an Op on my arm (tendon cut away and reattached with some bone cut away ) its given me time to start searching and buying new shiny bits !
Jonlane is offline  
Sponsored Links
Status: Spinning like a cat
AO Member
redtop_68's Avatar
Join Date: Sep 2011
Location: Sweden
County: Stockholm
Posts: 515

Member car:


Maybe it's a feature on your car too?
Fun starts @ 3000!
redtop_68 is offline  
Status: -
AO Member
Join Date: Oct 2012
Location: United Kingdom
County: Surrey
Posts: 519
Sounds like the choke isn't working and the engine is running lean(cold fuel takes longer to vaporise) -have you tried resetting the ecu?
sraouf is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

cold , lacking , power

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome