roof - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 20-11-06 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Oct 2006
Posts: 32

Member car:

gtv spider


hi can anybody help me? tried to put down the electric roof on my 99 gtv,only to find that the roof retracts but the top cover does not open?(you can hear the hydraulics trying to work then nothing?)
tried removing the cover for the manual switchs but the release button just clicks(checked the switch its okay)
has anyone any ideals? neil.................
neil is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
nigelwood's Avatar
Join Date: Nov 2005
Location: Glos
Posts: 56
Images: 1

Member car:

96 2.0 TS Spider

Re: roof

Firstly, correct you slightly, it's either a GTV or a Spider, a GTV is a solid top version.

Have you read the manual on using the hood manually, I think you have to press one switch then both at once.
nigelwood is offline  
Status: -
AO Member
robf781's Avatar
Join Date: Oct 2006
Location: Leeds
Posts: 820

Member car:

Alfa Spider

Re: roof

If the lid isn't opening then it sounds like the motor, or the microswitchs. The motor is situated behind the battery in the centre when you pull out the insert from the rear glovebox, if you're lucky the cables just need adjusting. If the motor has gone I would get looking for a breakers yard as the dealer price is somewhere in the region of 900 smackers.

Not really sure how best to test it though, I would start by using a multimeter to see if you are getting 12vdc at the connection to the motor, if you are and the motor is not moving then it's probably faulty (if its trying to move but not opening the hood, it's probably the cables that need adjusting). If no power, then its the microswitchs in the latches either side of the hood (in the hooks that lock the hood cover down). Microswitches aren't too dear I don't think.

You can open the hood cover manually for the meantime by twisting the motor with a socket or something. I think the instructions for doing this are in the manual.

< Rob >

Spider 2.0 TS 1997
156 2.0 TS Selespeed 1999 (now sold)
147 2.0 TS Lusso 2002
robf781 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider


Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome