EM light & flat performance - solved - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 01-02-06 Thread Starter
Status: Alfisti
AO Member
Tarnish3's Avatar
Join Date: Oct 2005
Location: United Kingdom
County: Durham
Posts: 211
Images: 6
EM light & flat performance - solved

I've just got my 2.0TS back from the garage again, was being looked at for the engine management light coming on a couple of days after being reset each time. Thorough investigation on each occassion, this time I had to bite the bullet and get the air mass sensor changed. (nicely, not charged for 3 seperate previous days of investigation)

What a difference! It must be that the performance had reduced gradually over time, and I didn't notice the flat performance, but now I get a kick in the pants again
Was previously sluggish between 3000 and 4000 revs, I now realise.

They showed me the evidence to back up their recommendation to get the air mass sensor changed. This was proved comparing the readings from a data logger; peak 280Kg/Hr before, and 410Kg/Hr after so it wasn't breathing right. The readings were all over the place before.

Plus the garage showed me the air filter they changed - it was so mucky, it can't have been changed at the last service (elsewhere, by an Alfa dealer, grrr)!
Tarnish3 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

flat , light , performance , solved

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome