throttle issues on 3.0 V6 cup - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 29-08-12 Thread Starter
Status: Much happier now
AO Member
DangerousDave74's Avatar
Join Date: Apr 2009
Location: United Kingdom
County: Nottinghamshire
Posts: 534
Hmmm throttle issues on 3.0 V6 cup

i'm hoping someone can help me on this.
I have noticed recently that my throttle response has been varying. for example, when i go over a bump the revs pick up how i think a 3.0 v6 should and when i change gear it goes back to the lame boring same as before.
I took the intake pipe off at the throttle body not so long ago and turned the ignition on. Then, i got my son to press the accelerator pedal and i noticed the butterfly didn't open a full 90 degrees as i thought it would have done.
I have read some posts on hear about cleaning the connectors on the throttle pot, but i was wondering which areas i need to look. EG, passenger compartment footwell, up above the fuse box under the drivers dash and at the throttle body.
If someone could tell me what i need to do, it would be greatly appreciated and if anyone could show me some pictures on where i need to, i would be in debt to them for the rest of my life.
Also, before i go, when you turn the ignition on does the throttle body make clicking noises and is this normal?
DangerousDave74 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

cup , issues , throttle

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome