1997 Spider - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 29-08-12 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Aug 2011
Location: Canada
County: Alberta
Posts: 30
1997 Spider


I've just noticed a squealing/squeaking sound on my Spider on start up.

sounds like a squeaking wheel for a few minutes then slowly goes away.

no change in performance

Any idea's please


Canadian Spider
steeno is offline  
Sponsored Links
Status: Planning the next project ...
AO Silver Member
Join Date: May 2007
Location: United Kingdom
County: Bedfordshire
Posts: 3,953
Try removing the auxiliary belt briefly. If you don't hear the noise you've isolated it to the alternator, power steering pump, ac compressor, idler pulley or tensioner. Then it's just a matter of narrowing it down. Check the noise is back as soon as you've refitted the belt to have confidence in you finding.
pkr is online now  
Status: AROC 916 Registrar
AO Gold Member
Mitch916's Avatar
Join Date: Nov 2002
Location: United Kingdom
County: Kent
Posts: 8,803
Images: 8
Mine does this, I think it's the aux tensioner in my case. Just another job on the list
Mitch916 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

1997 , spider

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome