Aircon/Thermostat - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 08-08-12 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jun 2012
Location: United Kingdom
County: West Sussex
Posts: 8

Hi all,
I have a 96 spider 2 litre which I drove for over 90 miles from essex to west sussex with no problem temperature wise.

Looking at some of the old paperwork it says that the aircon isn't working as the front condensor leaks and needs replacement but car has had a new head gasket

I am looking for another condensor pt. no. 60626234 but in the meantime the car now seems to run a little hot with nothing but warm/hot air coming out of heater even when turned right down.

Is this likely to be linked to the condensor not working or could it just be the thermostat stuck or u/s. Seems odd that the temp is now going up after a relatively short journey when it was fine over a long drive.

Any ideas ?

Thanks, Dave
Dave5353 is offline  
Sponsored Links
Status: pushing water uphill!
AO Member
Join Date: Jun 2012
Location: United Kingdom
County: Cheshire
Posts: 102
It could be that he heater valve on the matrix is U/S or is not connected properly? This would explain warm air in the cabin all the time.
attolspider is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

aircon or thermostat

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome