Coolant Loss :-( - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
Status: - Update
Posts: n/a
Coolant Loss :-(

The car has just chucked a load of coolant out of the rear of the engine, behind the rear bank.

It did not overheat as as soon as I noticed, I stopped.


Go easy on me fellas.
Sponsored Links
Status: - Update
Posts: n/a
Just a bit more info after I've had chance to take a look.

It's coming from the rear of the engine where the manifolds join the block, belt side.

I've lost about 2 inches of coolant from the max line on the expansion tank.

There is no emulsification on the dipstick or in the expansion tank that I can tell.

Last edited by RD1; 14-05-10 at 10:32.
Status: - Update
Posts: n/a
Where is the water pump located on the V6?

Possible contender?
Status: Looking for a BMW 330D...
AO Gold Member
Starkers's Avatar
Join Date: Nov 2008
Location: Brighton.
County: Good old Sussex by the sea
Posts: 11,220
Images: 2

Member car:

The train :(

Don't know enough about it I'm afraid, I assume there are no pipes around that area that could have split / got a small hole in?
Starkers is offline  
Status: q2 ed and loving it!
AO Member
Join Date: Sep 2009
Location: Australia
County: New South Wales
Posts: 73

Member car:

gtv v6

sounds like the water pump, mine went recently......the offending drip was comming from the left hand side of the engine as you look at it with bonnet up
SNOWCHEF is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Thanks guys.

After finding a pic of the water pump on here, from a rebuild, it does look likely.

It went off on a flatbed to the garage on Friday, so should know more soon.
Status: - Update
Posts: n/a
Well, it's confirmed - head gasket failure on the rear bank.

Pretty rare on the V6 it seems; I must be one of the unlucky ones.

Ah well, all booked in to be sorted and she will live to fight another day.

C'est la vie.

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

coolant , loss

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome