5th gear problems... - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 08-02-10 Thread Starter
Status: -
Join Date: Feb 2010
Location: United Kingdom
County: Cambridgeshire
Posts: 5
5th gear problems...

Hi all, been a gtv owner for 2 whole days and on the whole a great car however it goes through all gears fine until 5th, goes into 5th with no probs and if you are still accelarating its fine but when you lift off to maintain the speed it makes a loud noise, but still drives ok in 5th just noisy, any suggestions to what it might be? its a P1 1998 2.0 TS if that helps
Alfagtvt0ny is offline  
Sponsored Links
Status: Hey Joe...
AO Gold Member
iainfm's Avatar
Join Date: May 2008
Location: United Kingdom
County: Perth and Kinross
Posts: 6,271
Images: 5
You maybe need to pop the gearbox end plate off and check for swarf and inspect the teeth on the gears...

Fairly simple job. You need some instant (liquid) gasket to put it back together again.
iainfm is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

5th , gear , problems

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome