1996 Spider roof hatch not clicking shut - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 02-02-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jan 2010
Location: United Kingdom
County: Stirling
Posts: 15
Help 1996 Spider roof hatch not clicking shut

I hope someone is able to help.....
I have a 1996 Alfa Spider with a manual roof. Hatch in front of boot is opened by pressing 2 buttons behind drivers seat to then fold roof into area.
When I try to close the hatch I used to apply pressure on both sides to clip it into place to hide manual roof away, the hatch only clips shut on one side now. On the drivers side it doesn't clip at all, the catch underneath doesn't seem to be clipping into place.
When I drive with the roof down, this un clipped side of the hatch is bouncing about and I'm worried the one remaining clip wont hold.
Any advice greatly appreciated.
chrishome49 is offline  
Sponsored Links
Status: Ellie Pearl 14/10/2006 - 11/04/2011
AO Platinum Member
Anjenha's Avatar
Join Date: Dec 2009
Location: United Kingdom
County: Hertfordshire
Posts: 17,798
not sure on the manuals, my ato is manually shut with those two buttons, do you press the buttons to clip the cover in place? if so mine wasnt working, found out it was a broken wire......easy fix if thats what it is
Anjenha is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

1996 , clicking , hatch , roof , shut , spider

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome