clutch problem.. - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 07-12-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
kenogre's Avatar
Join Date: Jun 2006
Location: Manila, Philippines
Posts: 334
Images: 12
clutch problem..

hello guys.. have not been using my gtv lately... the other day when i started the car... after a few minutes of warm up, i decided t take the car for a spin.. but when i depressed the clutch.. it stayed depressed and never came back down? what was broken? release bearing? or primary/secondary? clutch disc? can't engage the clutch anymore.....
kenogre is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
gazmidas's Avatar
Join Date: Sep 2008
Location: United Kingdom
County: Leicestershire
Posts: 285
sounds to me like the slave cylinder has popped its seals.... which is probably the best/cheapest part that can go wrong! Would be worth checking the fluid levels and checking the slave cylinder to see if its covered in fluid.

gazmidas is offline  
Status: -
AO Member
Join Date: Sep 2007
Posts: 89
Have a look in your footwell and check the clutch pedal pin that holds the clutch pedal onto the slave cylinder hasnt broken.
swood5 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

clutch , problem

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome