Different Wiper Problem - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
Status: - Update
Posts: n/a
Different Wiper Problem

When I drive in the rain at low speeds the wipers are great, clear the screen and park properly.

However at speed 70+ they judder and also miss the whole of the middle section of the wiped area. This is the bit I am trying to see through.

I have looked at Alfa155.com as someone suggested for a similar problem but I couldn't find the post.

Any help would be appreciated
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
Join Date: Aug 2003
Location: Bristol
Posts: 5,002
Are you using decent wiper blades? I found that bosch blades with aerofoils helped cure the judder on my 145.
mave is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
They are what the car came with its only 3 months old!
Status: - Update
Posts: n/a
mine do that aswell. the GTV has crap windscreen wipers basically.
Status: -
AO Member
Join Date: Jun 2003
Location: Trelleborg, Sweden
Posts: 80
Me too - with new Spider. Just like someone sawing wood.

Also could not find the thread with 145
swedespider is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Intresting problem you would think that the wind breaker on the driver wiper would stop this. I have (living in Malta) never driven in the rain faster than 80 kph. Have you tried fitting twin bladed wipers? - not a joke.


Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

problem , wiper

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome