Windsreen wiper motor - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
Peter Pacepavicius
Status: - Update
Posts: n/a
Windsreen wiper motor

I have a problem wiper motor on my GTV which jerks and stops during the intermittent cycle. Alfa's solution is a new wiper motor at >300. Are there any cheaper alternatives, anybody?
Sponsored Links
Status: I need to use 'Dynamic' more!
Company Director
Mr Jeff's Avatar
Join Date: Dec 2000
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 164
Images: 6

Member car:

Giulietta QV

This has been talked about many times, it is 95% certain you can get away with cleaning the contacts and/or motor brushes.

Try this before lashing out some money, I hope this works out for you.

Please let us know by replying here.

Welcome BTW! [img]smilies/eek.gif[/img]
Mr Jeff is offline  
Status: -
AO Member
Join Date: Mar 2002
Location: Amsterdam, Netherlands
Posts: 29

I had the same problem when I still had my 155 1.8 TS and found a solution how to fix it here:

Altough the text is in Dutch, the pictures tell ya enough guess.

Good Luck

Roon is offline  
Peter Pacepavicius
Status: - Update
Posts: n/a
Hi Ronald,

Thanks for the tip. The photos help, but I have a Dutch colleague at work who will be able to translate thtext for me.


Status: - Update
Posts: n/a
After weeks of boring people to tears myself on this topic, I finally found a (so far) permanent cure without taking the motor to bits. After driving home in torrential rain, and running the wipers on 'fast' for about 10 minutes, the problem disappeared. I've since used intermittent regularly, and everything's been fine.

If this prob. still applies to you, try running the wipers for a bit on maximum, and let me know your results. How wierd, but at least the fix was cheap!
Status: -
AO Silver Member
Aisha's Avatar
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
County: -
Posts: 1,700

Member car:

04 147 GTA

Cheeky, that worked for me too! Ah Alfas, bless them all...
Aisha is offline  
Peter Pacepavicius
Status: - Update
Posts: n/a
I managed to clean the contacts and now have fully functioning wipers again. The job was a little fiddley, especially with having to solder the connections but it worked.


Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

motor , windsreen , wiper

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome