GTV V6 temp sensor Maf problem - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 23-03-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Aug 2008
Location: United Kingdom
County: Hertfordshire
Posts: 24
GTV V6 temp sensor Maf problem

Hi all. I've been having problems with erratic idle speeds when the engine warms up and the fuel economy is terrible. I can see the fuel gauge drop even when is sitting idling.
I have got the alfadiag software and it comes up with 2 faults. Both being Lambda sensors. So i have ordered 2 new ones. Hopefully that will sort that.
But while the laptop was plugged in i was monitoring the air flow and air temp sensor. The air flow seems good but the air temp was indicating 35 degrees but outside temp can only of been 10 degrees at most.
The temp sensor on mine is built into the MAF so cant just go and get a new sensor.
Could this just be the sensor or is there anything else i should be looking at. Or maybe this could be normal

Any suggestions??
MPG Racing is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

gtv , maf , problem , sensor , temp

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome