gtv idle fault - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 04-02-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
lmbo2's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Ireland
County: -
Posts: 41
Images: 5

Member car:

gtv 20ts

gtv idle fault

Car idle eratic, on my 20ts, revs freely over 3.5rpm, replaced air flow meter, o2 sensor, idle sensor, cat, etc. It's still lumpy, appears the timing is off, not holding revs under 3.5rpm, mait thinks car may have high lift cam, car does not appear to be modified.

Can anyone help?

Last edited by lmbo2; 04-02-09 at 17:18.
lmbo2 is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: Oct 2008
Location: United Kingdom
County: Kent
Posts: 17
Re: gtv idle fault

I have it in my phase 1 2.0 TS and I,ve yet to replace the lambda. But now when I turn the key round to mar and wait for the injector light to go out before starting the car, it runs fine. If I start the engine straight off without waiting for the light to go, its lumpy at idle.

gierry is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

fault , gtv , idle

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome