3 second delay in throttle response/ kangarooing in first - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 18-08-08 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jul 2008
Location: Hull
Posts: 16

Member car:

GTV 3.0 V6 Lusso

Wave 3 second delay in throttle response/ kangarooing in first

Hi Guys,

Thought I'd just stick yesterday's experience up on here just in case it helps anyone else out.

Got a 99 3.0 V6 GTV that has had issues with the power falling off after 5(ish)k revs, and kangarooed a lot in first until the engine warmed up.

I came on here for advice and was told that it was probably the MAF failing. I have had a new one on order for a week or so to try and fix the problem, and was looking forward to getting it replaced so I could see what the car SHOULD go like!

Yesterday however, pulling into my road, all power dropped away, with a delay in the throttle of about 3 seconds before the engine started to wind up. The injector lights came on, and I summarily had limp it the rest of the way down the street.

Turns out that the ECU connector (passenger footwell) had come slightly loose (probably done when new stereo was fitted recently as its in the same area), and causing the problem. Gave it a quick squeeze together, and hey presto - all power resumed.

Just thought it might be a good thing for people to check first, rather than spending lots of money on a new MAF straight away.

I do still need the new MAF, which I am getting today, as the flat spot at the top of the rev range is still there - but the first gear/cold start problems have all gone now. <--- happy bunny.

Got a Ragazzon centre and back section, and BMC CDA being fitted today at 2pm - will let you know later what I think lol, if I can prise myself out of the damn car for 10 mins!
byronslingsby is offline  
Sponsored Links
Status: - Update
Posts: n/a
Re: 3 second delay in throttle response/ kangarooing in first

Thanks for the tip - not something that immediately come to mind.
Status: -
AO Member
jonboy64's Avatar
Join Date: Oct 2007
Location: United Kingdom
County: Devon
Posts: 41

Member car:

Alfa GTV 3.0 V6

Re: 3 second delay in throttle response/ kangarooing in first


Had the same problem with mine -if you search for delayed throttle response you will see lots of posts on this subject - sorry you had to go to the expense of a new MAF - at least you know you have a working spare - hope you you enjoy your new exhaust & BMC CDA - I am thinking of getting one soon - regards

jonboy64 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

delay , kangarooing , response or , throttle

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome