Speedo and Odo doesn't work! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 01-08-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jul 2008
Location: Sicily
Posts: 9

Member car:

'90 Spider 1.6

Help Speedo and Odo doesn't work!

When I first got my Spider (awesome $1200 investment) I knew my Speedometer and Odometer didn't work. The wife is a bit paranoid by this considering I only know how fast I'm going in 5th gear at 2000, 2500, and 3000 RPM (clocked by my neighbor's Explorer from behind). And that's only in MILES per hour, not kmph, like the speedo indicates. I've replaced a speedo cable before (my 67 Rustang--er, Mustang) and it wasn't difficult, but I was wondering what it takes to fix this problem. Is it a cable or something else? Also, where on earth would I get this much needed part? and a price estimate (not as important)? Also, what kind / how difficult of tooling / work would be required for this fix?

Americans and our never-ending questions...

"If you hit it hard enough with a hammer, it'll get fixed."

1967 Ford Mustang (the big money pit)
1982 Chevrolet Scottsdale (the work horse)
1990 Alfa Romeo Spider (the daily driver)
1994 Ford Explorer XLT (the party wagon)
2001 Saab 9-5 (the wife's luxury sedan)
bobthekatt7 is offline  
Sponsored Links
Status: Mildy confused, becoming moderately later
AO Member
JFK's Avatar
Join Date: Apr 2006
Location: United Kingdom
County: Oxfordshire
Posts: 471
Images: 2
Re: Speedo and Odo doesn't work!

I think you might be on the wrong forum for this one as it covers Spiders 1996 onwards - you should get the admininstrators to move your post.

You want the "Classic Alfa Romeos" forum.

Last edited by JFK; 01-08-08 at 13:09.
JFK is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

odo , speedo , work

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome