GTV speedo drops? WHY? help - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 30-07-08 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jul 2008
Location: Raunds Northants uk
Posts: 15
Images: 4
GTV speedo drops? WHY? help

Anybody help, My speedo drops to zero then just picks up again.
always seems to do it after about 3 of 4 mins of starting the engine and driving. seems like the fan slows down then pics up again at the same time?
any thoughts?
seems to be ok after that.
Its a gtv 2lt 1996
countypower is offline  
Sponsored Links
Status: Constantly Nagging Lincolnshire Members !
Regional Support
For Lincolnshire - AOL
Nige005's Avatar
Join Date: Jan 2008
Location: Boston, Lincs
Posts: 16,082
Images: 22
Re: GTV speedo drops? WHY? help

Dunno really but if you are sure that the fan slows down at the same time maybe you have a voltage drop caused by faulty alternator or battery ?


Another mad idea for you, could it be caused by a faulty fan, ie the motor has intermittent short circuit so asks for a load of amps so causing a voltage drop ? Unlikely but easy to check, leave the fan off and see if that changes anything.
Nige005 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

drops , gtv , speedo

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome