Squeaking belt / tensioner??? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 14-03-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Apr 2007
Posts: 8

Member car:


Help Squeaking belt / tensioner???

Have recently had the timing belt and tensioner changed on the spider 2.0ts and although its been back to the garage to be checked its still squeaking on start up for about 1-2mins?
Is this normal? as it was quiet before the service.
I've had the car back 4-5 weeks now and it's still happening?
adzspider is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
Alfie GTV's Avatar
Join Date: Oct 2005
Location: United Kingdom
County: Wiltshire
Posts: 2,264
Images: 8

Member car:

2002 GTV T.Spark

Re: Squeaking belt / tensioner???

Hi adzspider.Check the front pipe clamp hasent broken.It's hard to see if it has as usually it's only a crack,but the two parts rub togeather when cold and sound like a squeeling belt.

Edit: If your car dose not have the two pre-cat's this may not apply.
Alfie GTV is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

belt , squeaking , tensioner

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome