Wiper issues - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 6 Old 10-10-16 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
capristeve's Avatar
 
Join Date: May 2016
County: Dorset
Posts: 9
Garage
Wiper issues

having an issue with my GTV wipers
pretty much when ever I use them, after their final sweep, they come to rest half way up the screen, right in my field of vision
it takes perfectly timed switching to get them to return to the bottom of the screen

any thoughts would be appreciated

steve
capristeve is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: Loving the 916 GTV!
AO Silver Member
 
El 4 Romeo's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: South Africa
County: Western Cape
Posts: 4,249
Is it on auto wipe? Probably stops when it doesn't detect rain anymore. Mine does the same.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
El 4 Romeo is offline  
(Post Link) post #3 of 6 Old 10-10-16 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
capristeve's Avatar
 
Join Date: May 2016
County: Dorset
Posts: 9
Garage
Quote:
Originally Posted by El 4 Romeo View Post
Is it on auto wipe? Probably stops when it doesn't detect rain anymore. Mine does the same.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
not sure I have an auto function?
its an 2001 twinspark
capristeve is offline  
Status: -
AO Silver Member
 
AnthonyJohn's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: United Kingdom
County: Dorset
Posts: 2,032
Images: 4
Check that they are on the basal sockets correctly. The position you describe is usually how they rest on intermittent wipe, but when fully turned off they should go back to normal rest position
AnthonyJohn is offline  
(Post Link) post #5 of 6 Old 10-10-16 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
capristeve's Avatar
 
Join Date: May 2016
County: Dorset
Posts: 9
Garage
as far as i can see they are set correctly, when in use the sweep goes from top to bottom as it should, but on the final sweep the stop about 12 inches from the bottom of the screen
capristeve is offline  
Status: Lots to do
Global Mod Team
 
paul.o's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: United Kingdom
County: Lancashire
Posts: 3,802
Images: 58
Garage
Now that my wipers are working, at speed 1 from the rest position (bottom of screen) the wipers do a full sweep // then stop at about 4 to 6 inches before the rest position. When switched off they do an extra sweep then park at the rest position (bottom of the screen).

Last edited by paul.o; 10-10-16 at 21:58.
paul.o is online now  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

Tags
issues , wiper

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome