Lambda sensor connector locations - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 4 Old 02-09-16 Thread Starter
Status: -
AO Silver Member
 
SLM3CFC's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: United Kingdom
County: Greater London
Posts: 2,390
Lambda sensor connector locations

Hi all
Have a code of the v6 for lambda 1 sensor 1, which is rear bank pre cat.
I've replaced both pre cat sensors and im getting a solid 437mv on lambda 1 sensor 1.
Im going to swap for the old sensor again to measure the signal so i can confirm whether the new part is faulty or its further back.
Does anyone have pictures or info on where each lambda sensor should be fitted as i dont have any manual to refer to.
At the moment i have lambda 1 sensor 1 fitted to box behind the plenum as well as one post cat sensor. Black connector to black and grey to grey.
So lambda 2 sensor 1 is fitted to box next to breather pipes.
Just want to make sure this i correct as i just followed how it was fitted originally which had the error code still.
Thanks all
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...78af9b26e3.jpg
SLM3CFC is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
(Post Link) post #2 of 4 Old 03-09-16 Thread Starter
Status: -
AO Silver Member
 
SLM3CFC's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: United Kingdom
County: Greater London
Posts: 2,390
Anyone?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
SLM3CFC is offline  
Status: back on the road
AO Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: County Durham
County: UK
Posts: 57
From memory, as the car is not quite back together but has been wired

Front pre cat lambda connects to loom by the AC compressor
Rear pre cat lambda connects in box by breather hoses
Secondary lambdas both connect in box next to engine steady bracket.

The reason this sticks in my mind is having removed the secondary cat unit and refitting it I kept all of the clips and wiring brackets together and the wiring under the car to the junction box was shall we say challenging!
richard younger is offline  
 
(Post Link) post #4 of 4 Old 04-09-16 Thread Starter
Status: -
AO Silver Member
 
SLM3CFC's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: United Kingdom
County: Greater London
Posts: 2,390
Thats interesting. Thanks for the info. So i have pre cat rear bank fitted to rear plenum connector as the original was. So ill move the connector to where younsuggest and hopefully it will fix my issue. The car has had a lot of work done by previous owner and a few things are out of place so would make sense of this is the case.
Thanks again

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
SLM3CFC is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTV & 916 Spider

Tags
connector , lambda , locations , sensor

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome