Motor Warning and Fan - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 29-01-11 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 6

Member car:

ALFA156GTA

Motor Warning and Fan

Hi there Cookie_gta and others. Any update on your Motor warning and fan problem?

I can tell you I have experienced this problem with my 156 gta for the last few years, 3 out of 5 starts when the weather is around 5C and below. When the engine has really warmed up and I restart the engine the warning goes off and the fan works as normal.

Never experience it during milder and summer weather.

What I have noticed recently is that as soon as the warning light appears the fan goes crazy, previously it would cut in after a mile or so. Really annoying. In other years I think we changed one sensor and did all the diagnostics and reset that part of the circuit but no permanent fix.

I hate the cold and so does my mean machine!

Anybody else out there shed any light on this?
hornbeam123 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: -
Club Member
 
OperationAlfa's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: United Kingdom
Posts: 22,936
Garage
OperationAlfa is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa GTA

Tags
fan , motor , warning

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome