alfa 75 milano starting problem - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 06-10-14 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jul 2012
Location: Sweden
County: Uppsala
Posts: 43

Member car:

brera 3,2 Q4

alfa 75 milano starting problem

Hello friends!
Sorry for my poor english hope you will understand my problem.
The issue is that when turning the ignition switch nothing happens. Only starter cranking but nothing else. No lights nothing electrical will work no fuel pump (even when maf is operated). Changed the bosh relay tried with another one, no difference.

How does it work acctually in a 116car? There is no starting relay? Started always perfectly. Than from time to time you could see the fuel pump light on the dash wont turn on, after fibbling with the switch (or other parts) the light eventually comes on and there is no problem. Now its completly dead.

Where should i begin?
Any help is very much appriciated

Roman from Sweden
radical_plus is offline  
Sponsored Links
Status: Twin 40's braaaaap
AO Member
karlssondesign's Avatar
Join Date: Jun 2009
Location: United Kingdom
County: Suffolk
Posts: 630
Post here as well

Alfa 75 - Index page
karlssondesign is offline  
Status: Retirement Looms
AO Member
Sparkplug155's Avatar
Join Date: Feb 2001
Location: United Kingdom
County: Lincolnshire
Posts: 474
I had this problem with my T/S once. Turned on the ignition but no warning lights or anything else but would crank. It was the ignition switch that was at fault.

You can test this by unplugging the heavy 3 wire connector halfway down the steering column and then make a short link wire beween the red and either green(I think) or black wire. Can't remember which one it is at the moment but one will turn the ignition on and the other will make it crank.

I actually got my car home by driving it with the link wire in - just had to use a second wire to make it crank. If you do this dont forget to put the key in the ignition to unlock the steering before you set off.

75 3.0 V6
Junior Zagato
147 T/S
Sparkplug155 is offline  
(Post Link) post #4 of 4 Old 07-10-14 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jul 2012
Location: Sweden
County: Uppsala
Posts: 43

Member car:

brera 3,2 Q4

Thank you so far.
Will try it later today.
radical_plus is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 75, RZ, SZ

alfa , milano , problem , starting

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome