Fuel pump problems - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 14-06-14 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jul 2012
Location: Finland
County: Ahvenanmaan Laani
Posts: 2

Member car:


Fuel pump problems

Hi everyone! I bought and old 75 3.0 americana which had "been running last year" but now it did not start. I eventually pinned it down to the fuel pump not working. When I have the key turned on ignition and stick a screwdriver in the AFM the relay "clicks" but the voltage at the pump is at 7,5v. The pump does operate if connected to a standalone battery with cables. I cleaned the contacts on the punp and the contacts on the gearbox(!) where the cables seem to be connecting if it was a bad grounding issue. Still same 7,5v though. Where does the cables finally ground or anyone have other suggestions?
bad_droidboy is offline  
Sponsored Links
Status: Alfa infected
AO Gold Member
purple145's Avatar
Join Date: Oct 2004
Location: United Kingdom
County: West Midlands
Posts: 7,026
Hi, first place I would look is the Bosch double relay mounted on or near the bulkhead, not far from the AFM, give the contacts a good clean, then follow the cable from there a a white connector, separate that, clean , and also inspect for overheating or the wires not making full contact. From there the (pink on a 75 anyway)wires just go to the fuse box then to the fuel pump in a straight run so there is little else to check.

Hope this helps
purple145 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 75, RZ, SZ

fuel , problems , pump

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome