Starting problem - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 8 Old 08-02-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Feb 2008
Location: Curacao
Posts: 2

Member car:

Alfa 75 T spark

Hmmm Starting problem

Only recently my car started having problems starting while before she would start immy if the key was turned. Now at times it takes 30 seconds of turning on the starter motor after which she reluctatntly starts. If you stop it then and re-start she will start immy again. She runs beautifully.
We had the pressure regulator removed and tested, it opened at 3.2 bar and would reduce the presuure if vacuum was appiled to the connection to the inlet manifold. fter reinstallation the car started for abt three/four days as quick as before. Now she is back to the trouble routine again, starting good in the morning nad during the day staring very hard. I already had the battery replaced.
Does any body have suggestions as to how to solve this problem???/
Ilona is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
nomad's Avatar
Join Date: Aug 2006
County: -
Posts: 43,564
Images: 8

Member car:


Re: Starting problem

Hello and Welcome !!

Technical questions need to be posted in the technical lounges !!
nomad is offline  
Status: Still Happily Married..........
AO Platinum Member
dpat's Avatar
Join Date: Sep 2004
Location: United Kingdom
County: Cheshire
Posts: 32,403
Images: 20
Re: Starting problem

Welcome to AO
dpat is offline  
Status: -
AO Gold Member
rammy's Avatar
Join Date: Feb 2007
Location: burton on trent
Posts: 7,719
Re: Starting problem

Hello and welcome to AO.
rammy is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Re: Starting problem

welcome to AO...

Status: i don't use fuelly
AO Platinum Member
nigelread's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 22,304
Images: 5
Re: Starting problem

Hello and welcome
nigelread is offline  
(Post Link) post #7 of 8 Old 09-02-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Feb 2008
Location: Curacao
Posts: 2

Member car:

Alfa 75 T spark

Re: Starting problem

So where do I do that?
Ilona is offline  
Status: The BSD says konnichiwa
Global Mod Team
BigFoot's Avatar
Join Date: Jul 2003
Location: Italy
County: Milano
Posts: 113,594
Images: 14
Re: Starting problem


Thread moved to 75 Tech Lounge
BigFoot is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 75, RZ, SZ

problem , starting

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome