Seatbelt Issues - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
Mark Alfa
Status: - Update
Posts: n/a
Seatbelt Issues

I've come to fit the seatbelts on the Sprint but none of them seem to work anymore. When they was first taken off they all retracted in as you would expect but now they won't pull out, all four have done the same. One of the rear ones I did manage to pull out so far and then it locked. It will still retract in so I've put pegs on the strap part to hold it out but it won't pull out again. Anyone got any ideas?

Sponsored Links
Status: Feeling good, dry weather at last !
AO Member
Join Date: Aug 2008
Location: United Kingdom
County: Oxfordshire
Posts: 68
Hi Mark, seems odd that all four should stick. Couple of thoughts, have you tired a squirt of WD40 ? Also, I don't know the internals of a seat belt mechanism but I'm wondering if they need to be held a particular way up to work properly (I'm assuming you're trying them before fitting in the car).
Spitz is offline  
Mark Alfa
Status: - Update
Posts: n/a
Hi Spitz. They have been in my shed for the past year so maybe they've got a bit damp. I haven't tried any WD40 yet but I will give it ago. I haven't fitted the belts yet. I tried one of the rear ones first, which didn't work. So then I tried the other three and they are all the same.
Mark Alfa
Status: - Update
Posts: n/a
Good old WD40. I've got one working

Well, it was working

Last edited by Mark Alfa; 29-03-10 at 11:05.
Mark Alfa
Status: - Update
Posts: n/a
All four are sorted
Status: finaly on the road in the 6C
AO Silver Member
Alfasixnut's Avatar
Join Date: Dec 2007
Location: Market Harborough
County: Leics.
Posts: 2,827
Images: 17

Member car:

Ex 3 Sprints

WD 40 to the rescue yet again!!
I had forgotten how to fit the rear seat belt reels in the door pillar and spent ages trying all sorts of weird configurations - then realised that it slides between the mounting plates.....Italian Logic.
Alfasixnut is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 33, Sud & Sprint

issues , seatbelt

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome