TS rough running update-coil packs? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 16-11-07 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Aug 2007
Posts: 63
Not Happy TS rough running update-coil packs?

Hi all, thanks for all of the responses to my last thread regarding my poorly 166 TS. After spending 350 having the fault NOT identified, I have had to take it offf the road and go back to driving a Passat. On the basis I now don't trust even the supposedly more competant specialists to diagnose the fault I am going to try the elimination method. AS the running has got worse, appearing as loud/raspy exhaust note, vibration through the rev range (even when stationary) and all worse under pressure, ie hill climbing, hard acceleration, I am begining to think ignition related. Nothing showed up on Examiner, but is there any way of testing the coil packs (apart from replacement), are there any other parts of the ignition circuit that are known to fail apart from coil packs (and obviously plugs), what else should I look for. Any experience or comment welcome on this. If I find it's not the coil packs or plugs what next??????????
bk.bas is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 164 & 166

packs , rough , running , updatecoil

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome