166 start problem and CEL - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 12-11-06 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jun 2005
Location: I would rather not say
County: -
Posts: 652
Images: 1

Member car:

Brera V6

166 start problem and CEL


The ole 166 is acting up. It wouldn't start from cold a week ago, but started later after I had messed with the alarm and pressing the fuel cutout button (not sure if either were related to the actual problem - probably not). [To be honest, my very first reaction was "****, the cambelt!] I thought that it was just that the alarm was a bit confused as somebody else had driven the car who was not familiar with it... The car has only been driven for a short time about once a week over the last month. Today, I decided to take it out for a drive. No problem starting, but I got the CEL (orange check engine light). On the third start, no light so I though "Alfa gremlin". I took it for a spin. Coming off a high speed stretch onto a fast moving roundabout, the car stalled and would not restart. I had to move it on the starter (evilness) or die and then it suddenly caught and I was able to get home. I think the car is running better than "limp home" mode but I was trying to keep the revs up when stopped.

I am guess this could be fuel related, lambdas or a crank sensor or something? The light is not flashing so it is probably not the Cat (i.e., prob not back lambda). I'm not sure if I should drive it in to get it serviced - the other thread on here makes me wish I had a code reader!
alfa_mad is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 164 & 166

166 , cel , problem , start

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome