TIP 166 slow to accelerate - cure - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 06-04-06 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Dec 2005
Location: Copenhagen DK
Posts: 120
TIP 166 slow to accelerate - cure

My 166 2.0TS (175k KM) had developed a problem where when I was trying to accelerate it would sometime hesitate and be unable to take revs until suddenly it would notice that I was pressing the gas-pedal and take off like a rocket (a small rocket it being only a 2.0TS). I was sure it was the MAF, but it turned out that my garage had experienced this problem before and could tell that because I had cleaned the plastic cover on the engine, there was water by the spark-plugs. They easily got rid of that and the engine is now as before. I can see from this forum that the symptom are not uncommon and may be worth checking before changing MAF which is quite expensive.
Bjerregaard is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 164 & 166

166 , accelerate , cure , slow , tip

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome