Loss of power in 6th - 166 2.4 jtd - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 04-12-08 Thread Starter
Status: Dreaming about a GTA replica..
AO Member
Join Date: Jul 2006
Posts: 69
Hmmm Loss of power in 6th - 166 2.4 jtd

My newly aquired 166 TI did a funny thing during my pre-purchase testdrive - on the very slippery roads we had that day, the traction control would light up and reduce power somewhat in gears 1 through 5 during acceleration, as expected.

However,doing the same in 6th gear; when I approached 2000 rpm with the throttle pedal floored, the engine would lose all power and go to idle, no traction control light.
When I finally released the pedal and pressed it again it picked up power. Did this over and over again.
Tried then to turn off the traction control, and everything worked normal.....

Very frustrating and kind of scary - I can just picture my wife losing power in the middle of an overtaking maneuver with a car coming in the opposite direction....

Any suggestions? I'm planning on having a diagnostic test done, but could this be an Italian thing or is something wrong?

The car is an -05 with only 26000 kms on it...
pharmair is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 164 & 166

166 , 6th , jtd , loss , power

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome