Cooling Fan Question - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 11-05-16 Thread Starter
Status: Rugby!
AO Member
Major_Clanger's Avatar
Join Date: Oct 2015
Location: Norfolk
County: -
Posts: 156
Cooling Fan Question

My 159 has an odd problem in that the cooling fan comes on even before the temp has started to register on the dial, and then stays on most of the time. It goes off occasionally but randomly, not with any apparent reason.

The car has an AHM custom remap, the coolant levels are fine and I'm also using Water Wetter. The gauge registers a normal temp (with the needle at the 9 o'clock position) and the engine isn't running hot.

Any ideas please? Map issue?

Major_Clanger is offline  
Sponsored Links
Status: Returning a gtv toformer glory
Club Member
Membro Premio
alfaholik's Avatar
Club Member Number: 401
Join Date: Apr 2008
Location: United Kingdom
County: Mid Glamorgan
Posts: 1,095
Images: 1
I'm pretty sure the fan is supposed to come on with climate control. Regardless of engine temp ??
alfaholik is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

cooling , fan , question

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome