Earth Issues - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 11-09-15 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Mar 2010
Location: Australia
County: Queensland
Posts: 11
Earth Issues

hi there

I have a 2007 Alfa 159 2.4.

Have had all the usual earth problems under the bonnet and cleaned all those about a year ago and again now.

But my error i am having is the relay for the headlights is not always ticking on immediately. I replaced it but no difference. And when it does not click on in one click. The body computer loses earth somehow and my Alternator light comes on.

This is incorrect clearly as my battery voltage is 13.7V at idle and loaded up still remains about 13.5 at idle. At 1500 RPM its 14.1-14.2.

I am wondering what earths and where they are in the cabin for the body computer and the dash and switch assembly.

Can anyone help with some technical info or pics?

I am competent but dont wish to poke around where i dont need to.

Thanks in advance for any help you guys can give.
Aussiealfabear is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

earth , issues

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome