selespeed skipping 4th? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 22-11-13 Thread Starter
Status: -
Join Date: Nov 2013
County: -
Posts: 3

Member car:


selespeed skipping 4th?

Can anyone help me, new to selespeed, when in manual mode and allowing the car to change down for me it will not use 4th gear, when i slow down it changes down like 5,3,2,1, i can downshift to it manually, also in city mode it works fine, is this a feature?
matt28781 is offline  
Sponsored Links
Status: Occasionally driving my Gtv
Club Member
Membro Medio
alexGS's Avatar
Club Member Number: 1265
Join Date: Jul 2007
Location: New Zealand
County: Waikato
Posts: 2,361
Images: 36

Member car:

Gtv V6

Yes, that's normal behaviour. There's no need for it to engage all the gears in turn - it depends on the rate at which you slow down.

Whereabouts in the world are you? I'm in Hamilton, NZ, and have driven a Brera Selespeed from Japan. Also have a Stilo Selespeed and have had a 156 Selespeed in the past.

alexGS is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

4th , selespeed , skipping

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome