xcarlink iPhone 5s - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
Status: - Update
Posts: n/a
xcarlink iPhone 5s

Hello all,

I've been happily using the xcarlink with my iPhone 4S in my 159 for the past two years - sounds is great through normal stereo (not satnav) and steering wheel controls work fine.
However, have recently upgraded to iPhone 5s and having a few issues. I have bought a 30pin to lightening connector which works fine with my iPad, can listen and control music on it, but the iPhone will only play music if unlocked, and it can't be controlled by the car.

The iPhone and iPad are both on iOS 7 and it charges fine.

Appreciate iphone 5s is new but has anyone had similar issue?


Sponsored Links
Status: -
JFD's Avatar
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom
County: Dorset
Posts: 1
Mine works...

I have the same set up as you! was using the 4s with xcarlink and now upgraded to 5s. Using the genuine apple adapter cable as recomended by xcarlink and it seems to work fine and as the 4s did.
I think there is a setting on the iphone to not lock when power cable is connected. Maybe give that a go?
mine deffinetly locks and also allows control through stereo/steering wheel.
good luck!
JFD is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Solved! Got onto manufacturer, soft reset of the iphone (hold down power + home) , restarted, worked fine :-)

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

iphone , xcarlink

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome